Vi använder cookies. När du använder vår webbplats så godkänner du därmed även användandet av cookies.X

Antal bolagsregistreringar utförda
  • 2
  • 4
  • 1
  • 8
  • 1

Handelsbolag – kostnad

Att starta ett handelsbolag behöver inte kosta så mycket som man kanske tror. Du har inget dyrt aktiekapital att ta hänsyn till och själva kostnaden för att sätta upp ett handelsbolag är endast 499 kr + moms via Starta-handelsbolag.se. Billig, snabbt och enkelt.


Vem bör starta ett handelsbolag
Ni bör starta ett handelsbolag om ni är fler än en person som ska stå för företaget och inte vill eller kan betala in ett aktiekapital på 50 000 kronor. Du och din kollega eller kollegor kommer att kallas bolagsmän. Det är viktigt att ni är överens om att gemensamt starta handelsbolag innan ni registrerar bolaget.


Inköp av maskiner
När det gäller handelsbolagets kostnad så måste man även tänka på inköp av maskiner om detta behövs för verksamheten. Det kan bli en ganska stor kostnad, beroende på vilken typ av verksamhet man har. Utgifter för maskiner och andra inventarier kan man inte heller dra av direkt, utan dessa skrivs av under flera år. Utgifter får dock dras av direkt om de beräknas ha en livslängd på mindre än tre år eller om värdet på maskinen understiger ett halvt prisbasbelopp.


Hyra för lokaler
Jobbar du hemifrån så kan du dra av en del av kostnaden för arbetsplatsen. Detta gör du i deklarationen. Det som gäller för handelsbolag är att om bolaget behöver en lokal och du hyr ut ett speciellt rum eller utrymme i din egen bostad till företaget, så är det avdragsgillt. Du får då göra avdrag för merkostnader som uppstår vid uthyrning. Det rör sig oftast om mellan 1 000 kr och 3 000 kronor per år.


Ej avdragsgilla kostnader
Många kostnader i ett handelsbolag är avdragsgilla när de kan knytas samman med näringsverksamheten. Det finns dock kostnader som inte alls går att dra av, så som skattetillägg, förseningsavgifter och medlemsavgifter. Det är bra att läsa upp sig på detta, så att det blir rätt när det är dags att deklarera.


Handelsbolagets kostnad varierar ganska mycket eftersom de stora kostnaderna ligger i maskiner och/eller inventarier som behövs för att kunna starta upp verksamheten. Om man är så lyckligt lottad att man inte behöver några dyra maskiner, så är det otroligt billigt att starta ett handelsbolag. Går du via Starta-handelsbolag.se så kostar det som sagt endast 499 kr + moms. Dessa pengar tjänar du in väldigt snabbt när du väl kommer igång med din verksamhet. Vänligen kontakta oss om du vill ha mer information.

Starta handelsbolag
businessman